keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Haritus 6

Yskää Skotlannissa

Olin ennen syyslomaa flunssassa ja kävin lääkärissä, joka antoi kuurin. Ei tehonnut, köhä sen kuin vaan paheni ja saastutin ainakin yläosan Skotlantia linjalla Glassgow - Inverness. Nyt odotan BBC:n uutisia, jossa kerrotaan massiivisesta sairastumisaallosta ja hirvittävistä taloudellisista menetyksistä. Ja tietysti kaikki samoilla KLM:n lennoilla olleet saivat pöpön, joten levitys oli todella tehokasta. Varmasti läntinen osa eurooppaa kaatuu kohta sänkyyn ja ei nouse ylös ennen kevättä.

Kävin tietty tutustumassa paikalliseen terveydenhuoltoon: pääsin lääkärille ilman aikavarausta ennen varsinaisen vastaanoton alkua. Lääkäri tutki, antoi uuden kuurin ja totesi kun yritin maksua tarjota, että ei hän jaksa tehdä niitä papereita - eli ei maksua lääkäristä eikä lääkkeistä. Kyllä EU:ssa kannattaa asua ja sairastaa.

Tässä hyvin tärkeä erityiskuva. Ensimmäinen saamani kala Skyeltä. Joku turskan sukuinen hän oli, jatkoi uimista Glendalen lahdella


Tässä muutamia muita kuvia reissusta, keli oli mikä oli = käsittämättömän hieno, ruoka hyvää, seura parasta tällä pallolla.
 Lupasin itselleni hummerin.
Tässä hän.






 Yksi olut tuli nautittua. Tässä hän.
 Skyen saarella vaikuttaa Taliskerin wiskytehdas. Kävimme pikaisesti katsomassa.
Tätä en ostanut, mutta on mielenkiintoista, että ikä vaikuttaa noin päin tuotteen hintaan.

Paluu arkeen tapahtui Helsinki - Vantaan lentokentällä, odottelimme aamuyöllä laukkua toista tuntia. Mitä oikein on tapahtumassa Suomelle? Miksi tulimme takaisin?

JavaSciptiä AngularJS:llä

Minulla oli ilo olla mukana kurssilla, jonka järjesti Goforella. Angularjs on JavaScript sovelluskehys (framework), jolla tehdään webi selaimessa toimivien sovellusten ohjelmointia. Kahden päivän aikana hommaa käytiin läpi ja ihan pintakerroksessa mentiin. Kyllä vain köhä ja ikä tuntuivat, myös 4 tunnin yöuni tuntui maanantaina kovasti. Mielenkiintoiseen suuntaan on sovelluskehitys mennyt ja suurin askelin. Jotenkin hirvittää tämä kirjastojen ja laajennusten määrä, joiden päällä kaikki pyörii. Miten ihmeessä homma saadaan pysymään kuosissa? Gofore esitti oman ratkaisunsa, aika hieno, laaja ja iso hakemistopuu oli se miten he hoitivat asiaa. Hieman säälin uutta sukupolvea, ei tule olemaan helppoa teillä, ei todellakaan. Ennustan, että vielä moni sovalluskehittäjä heittää kirveen nurkkaan ja siirtyy ihan toiselle alalle pelkästään tämän kauhean sotkuisen, muuttuvan kehitysympäristön takia = ei yksinkertaisesti jaksa seurata kehitystä.

YT:t

Laitetaan se nyt tähän ihan virallisesti. Uusi YT kierros käynnistyy kohta Metropolia AMK:ssa. Jotenkin olin niin sinisilmäinen kun hyppäsin tänne koulumaailmaan, että tämä kuvittelin tulevani alalle, jossa mokaman kirjainyhdistelmän kanssa ei tarvitsisi aikaansa hukata. Mutta niin on muuttunut mailma Eskoseni.

Ihmettelyt - aikuisten värityskirjat!

Vaimoni Leena puhui, että uusin villitys on aikuisten värityskirjat.

En uskonut, mutta nyt olen nähnyt, että niitä on tarjolla sekä Skotlannissa, että Sörnäisten S-kaupassa. Ja näitä on ollut jo jonkin aikaa, en vaan ole huomannut tämmöistä ilmiötä. Mistä ihmeestä tämä oikein kertoo? Onko nykyinen tietotekninen ympäristö niin haastava/stressaava, että pitää alkaa värittämään kuvia, jotta aivot pysyisivät läjässä? Paluuta lapsuuteen vai mitä ihmettä tämä oikein on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti